Hong Kong City

Hier zijn we dan. Aan de andere kant van de wereld. Na een rustige vliegreis zonder rare dingen, zijn we nu al een paar dagen in Hong Kong. We hebben een mooie Airbnb midden in het centrum. Dus we kunnen zo naar buiten en zitten dan gelijk in de gezellige drukte. En heel veel winkeltjes. Gelukkig ook voor de shoppers, Giorgio Armani, Louis Vuitton en Chanel zijn ruimschoots vertegenwoordigd. En ook handig, we hebben er niets gekocht… De prijzen hielden ons absoluut niet tegen… er zat gewoon niets bij. Diane heeft ook een Esprit Outlet gevonden, maar ook daar niets gekocht.

De eerste dag was het hier heerlijk weer met het zonnetje erbij, helaas heeft het de afgelopen twee dagen bijna continu geregend. Toch houdt het ons niet tegen om de stad met haar wolkenkrabbers te verkennen.

Gisteravond naar de beroemde lichtshow geweest, Symphony of Lights. Vanaf 18 gebouwen schijnen fel gekleurde lichten en lasers en tegelijkertijd op de maat van de muziek. De lichtshow viel wat tegen, maar het uitzicht op de skyline van Hongkong was erg mooi met allemaal gekleurde gebouwen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vandaag hebben we in de tram naar gezeten naar the Peak. Heel leuk, maar helaas geen uitzicht. Er hingen dikke wolken boven Hong Kong. Een geluk was dat er nu geen wacht rij was, we hadden al gelezen dat 2 uur wachten niet ongebruikelijk zou zijn.

Voor de rest lopen we veel en zitten we veel in de metro. Handig voor de snelle ritjes door z’n stad. Vanavond gaan we weer de stad in om lekker te eten, hebben we de afgelopen dagen ook al gedaan. De Chinese restaurants zijn erg goed. Het leuke is dat je een paar verschillende gerechtjes (Dim Sum) besteld en dan overal van kunt proeven, met of zonder stokjes. De (goede) restaurants zitten hier trouwens binnen no-time vol, wachten in de rij hoort hier er gewoon bij. Dus dat hebben we al afgestreept van ons lijstje. Het mensen kijken alleen al is een hele attractie.

Morgenvroeg gaan we naar de luchthaven om naar Cebu te vliegen, vervolgens willen we met de ferry naar  Bohol. Daar hebben we bij het strand wat geregeld. Hopelijk hebben we daar ook internet en kunnen we snel weer wat op site zetten.

Liefs, Klaas & Diane

One thought on “Hong Kong City

  1. Hallo jullie tweetjes.
    Het is voor jullie weer genieten.het zal wel heel veel indrukken geven.
    Zo’n grote stad.
    Geniet ervan!!
    O ja mijn parfum is Poëmen. Grapje
    Hier stormt en regent het ook de hele dag. Jullie zullen wel meer zon te zien als wij,hoop ik.

    Liefs Mam & Pap xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *